10. Hawayee zabava

se se je začelo z druženjem. Pred enajstimi leti se je 12 težkih modelov začelo družiti za zabavo, šport in ždenje. V trenutku iskanja lastne skupne identitete smo na poletnem team-buildingu v Savudriji, po enostranskem posvetovanju s samim državnim vrhom (op. p. Kučan, Jelinčič in ostali) sklenili, da se glede na takrat sila ekscentrične hawaii srajčke poimenujemo Hawayee, podobno kot hawaii, samo povsem drugače - ker pač smo nekaj posebnega.

V popolnem navdušenju nad takratno pridobitvijo, smo v skladu z našimi vodili priredili prvo, takrat rojstnodnevno zabavo šestih bratov z zaledjem celotnega kolektiva. Skladno s duhom in vodilom kolektiva je bila zabava tematska in tako je zasneženo Ljubljano okupiralo približno 30 (nekateri pač še niso imeli dovolj poguma) nadobudnežev v kopalkah, havaji srajčkah, klobukih, očalah... ostali povabljeni so prišli oblečeni v običajna oblačila. Takrat ozek krog gostov (približno 80), prijateljev iz raznih vetrov je nadvse užival v havajsko opremljenem ambientu takratnega Baileysa. Zabave so žele takšne uspehe, da smo jo prirejali tudi v poletnih mesecih, ko je rojstne dneve praznoval drugi del kolektiva.

Z leti je navdušenje nad zabavo raslo, rasel je tudi dober glas in raslo je zanimanje. Po treh letih je bil tradicionalni Baileys premajhen, zimski čas pa neprizanesljiv do kratkih krilc in modrčkov, zato smo se odločili zabavo prestaviti na višjo raven in jo preselili v Bolivar ter prestaviti na bolj poletne mesece. Število gostov, še vedno prijateljev in ožjih znancev članov kolektiva oz. celotnega kolektiva, je naraslo iz 250 na 700. Organizacija je zahtevala veliko več časa in denarnih sredstev, zato smo se odločili, da nas obiskovalci tudi malo podprejo, tistim najbližjim pa smo predstavili tudi donatorstvo. Dolga leta, nekateri pa še sedaj, so nam bili ti donatorji v pomoč tako pri sami organizaciji kot tudi pri krepitvi moštvenega duha. Slava jim.

V vmesnem času smo nekega leta, ki bi moralo biti prestopno pa ni bilo, na 28. 2. ustavili čas, vstopili v t.i. "no-time-zone", in ustanovili društvo. Neopisno rajanje smo združili s praznovanjem rojstnega dne našega nenajmlajšega, pa vendarle z najmanj rojstnimi dnevi, člana, ki danes vodi naš kolektiv. 

Društvo pa je z leti tudi raslo z novimi člani, dolgoletnimi prijatelji, ki so s srcem in dušo pri stvari, ki so se izkazali za vredne in so naše ideje in cilje vzeli za svoje.

Rast društva in velika želja naših pristašev nadaljevati in še povzdigniti tradicijo se je stopnjevala in rezultat se kaže v zabavah, ki zadnja leta venomer prekoračijo številko 1000. V vsako vložimo veliko truda, vsak član opravi svoj prispevek k temu in vsak tistih pet mesecev diha za dogodek, ki se ga čaka celo leto. Skrbimo za vašo zabavo, pri tem pa smo pozorni, da se lahko, ko nastopi trenutek, sprostimo z vami in jo pospremimo v nov dan. Vsako leto januarja se začnejo priprave za vele-zabavo in tedenski sestanki, druženja in poročila so več kot nuja za uspeh. Včasih dnevno zaokroži več kot sto el. sporočil med brati (op. p. hvala ti google za google groups), zadnji tedni pa so na meji med izzivom in živčnim zlomom.

Tradicionalna, že 10. zabava je bila v vseh pogledih 100% uspeh. Hvala ti Fuks Edi, Jasmina, Žiga, Fakin in ostali, ki ste nam pomagali. Odlično so se odrezali RDYO DJs in perfektno Murat & Jose & Semo.  Hvala, vam, ki se zabavate.

In p**ka vam materina židovska, k pljuvate, prej pa prosjačte za zastonj karte. Ta zabava je vedno bila in vedno bo namenjena prijateljem. Ljudem, ki vedo, koliko truda je vloženega v to in ki brez škodoželjnosti odkrito povejo svojo kritiko, zato da bi zabavo drugo leto izboljšali (če je to sploh mogoče), ker dihajo z njo, ker se znajo sprostiti med svojimi prijatelji in spoznavati nove. Vseeno pridite tudi naslednje leto, letos (po moji krivdi) ni bil na sporedu "Hava, nagila hava", drugo leto pa vam ga spet zavrtimo.