Dun's blog

Opravičilo!

Dragemu bratu Davitu aka Fadilu, se globoko opravičujem in hkrati naprošam vse naj si ponovno ogledajo anketo za predsednika in glasujejo po lastni vesti!

HAIKU!

Palma trepeče,
nekdo vejo odseče,
žur veseli bo!

Malo v poduk, kaj haiku sploh je...da ne boste rekl, da se samo zabavamo.

Gre za zvrst Japonske poezije, katere nastanek sega v 16. stoletje. Eden izmed najopaznejših haikuistov je nedvomno Japonski pesnik Basho. Značilnost te trivrstičnice je, da je načeloma sestavljena iz treh vrstic, prva vrstica vsebuje 5 zlogov, druga 7 ter tretja 5 zlogov. Njena sporočilnost mora odražati jasno zavedanje sveta/narave okoli samega sebe, za dober haiku sta potrebni pesnikova skorajda meditativna zbranost in uvid v pristnost zaznanega.

Žalost na Camp Nou!

Kapetanu Barcelone Carlesu Puyolu je umrl oče. Josep Puyol je umrl na delu, v pokrajini Lleida ga je povozil delovni stroj. 

Izrekam soalje v imenu Hawayee kolektiva. 

Svetovno prvenstvo!

Dogodek, ki sem ga čakal bolj kot prvo seksualno izkušnjio.

Ob začetnem navdušenju nad Nemčijo 2006, se zdaj sprašujem če to ni najslabše prvenstvo ever!

Dejstvo, da so moštva vse bolj izenačena je slab izgovor za preveč taktično in neambicoizno igro. Povprečje 2,36 gola v fazi predtekmovanja pa drugo najslabše v zgodovini(ITA 90' 2,20).

Redke izjeme, ki so navdušile so že izpadle iz prvenstva. S tem mislim predvsem na afriške države, kjer so ekipe fizično in tehnično izjemno pripravljene, vendar še zaostajajo v taktičnem smislu. Ne vem zakaj pri FIFI ne dodelijo Afriki še enega mesta na svetovnem prvenstvu, ob dejstvu da so najmočnejše reprezentance ostale doma(Kamerun, Nigerija, Egipt, Senegal, Južna Afrika).

Golažijada!

Dons smo bili sicer opeharjeni za zmago na tradicionalni golažiadi, ampak smo se meli fino, naslednje leto bi mogl še Hawayee eno ekipco prijaviti!

Grem spat... 

Syndicate content