Rolam Gaskos 2012

 

Navzlic slabemu vremenu, ki je onemogočilo organizacijo v juniju, in prenekatero težavo z rezerviranjem primernih igrišč, smo uspeli tudi letos organizirati creme de la creme vseh teniških dogodkov. Turnir, ki je odprt za vse tipe tenisačev in tenisk pa vseeno privlači le tiste najelitnejše. V času, ko jesenski veter nosi suho listje in medvedi pripravljajo brloge za zimsko spanje, smo v srčiki ljubezenskih gnezd ljubljanske gejevske srenje, izpeljali dogodek, ki ga ne bomo pozabili nikdar. Razn če (alzheimerjeva pa te fore).

Pogrešali smo nastope običajnih zabavljačev Jakiča, Šimeta in Klempota, se je pa zaradi tega igral tenis res samo na najvišjem nivoju, v senci pa ni bila niti igra žensk. Z Jarotovo pomočjo je namreč lovoriko osvojila Ana P. - prva ženska po letu 2009, ko je mesto na prvi stopnički zasedla Ajda P., legenda dolgih nog in kratkega potrpljenja, ki se je po osvojitvi tega življenjskega cilja vdala brezdelju in nečastnemu življenju, zlobni jeziki pa pravijo, da naj bi se po dosegu te slave zredila za 35 kg. Ana, želimo ti lepšo prihodnost, naj bo usoda mila. Zmagovalca Matjaž in Ana, oba novinca, sta po bojih, ki jih primerjajo s Palestino – vsaka raketa zadane, v kozji rog ugnala branilca več Rolam Gaskos naslovov, ljubljenca občestva Duna in še enega, ki se zaradi neatraktivne igre ni vtisnil v moj spomin. Verhi, ki se je poškodbam navkljub odločil zaigrati, je skupaj s Perotom v boju za tretje mesto ugnal Čepona in Raula.

V prvem delu se je pomerilo kar 26 igralcev, 13 bojda naključno izžrebanih parov, katerih cilj je bil samo eden: onemogočiti Jarotu napredovanje v osmino finala. Po pretresljivih bojih v predtekmovanju jim je to s pomočjo organizatorjevega podmuklega žreba dejansko uspelo. Vse tekme v nadaljevanju tekmovanja so bile samo gola senca spektaklov, kjer je s pretanjenimi gibi, gracioznostjo, natančnostjo, eleganco in neusmiljenimi smashi delil pravico Jaro.

Dovolj objektivnosti, še nekaj subjektivnih ocen, dejstev in opažanj in dogodkov, ki jih velja omeniti:

Posebna zahvala gre Prince-u, ki je priskrbel nagrade.

Predvsem HOOD BURGER, ki je s peko domačih kulinaričnih dobrot, skrbel za stalno oskrbo tekmovalcev in navijačev z vedno svežimi piščančjimi in govejimi burgerji from da hood. Ocena: hočemo še!

DerDrunken DJ's in prva dama Klara, ki so občasno vrteli glasbo, njeni ritmi pa so v poznih večernih urah ogreli telesca razgretih mladenk. Ocena: vredu.

Pohvalni come back hawayee teniške zvezde Verha, ki je s šolskimi udarci pokazal pravo lepoto te igre, vendar na koncu končal kot žrtev sistema, ki ga je sam zasnoval. Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Ocena: pohvalno in v opomin naslednjih insceniranih žrebov.

Matiček, ki je s kirurško natančnostjo odstranil fotografu z glave klobuk. Ocena: fascinantno.

Veliko razočaranje je bil Geci, ki je ob zelo povprečni igri, še podpovprečno zaspal za mizo in bil kasneje s soborcem Daretom opažen pohajkovati na bližnjih njivah z napenjalcem strun. Ocena: podpovprečno, od Gecija se vendarle pričakuje več.

Žile, ki je osvojil največ točk v predtekmovanju??? Ocena: WTF

Punce Meri, Došta, Ana, Maša in Tanja, ki so podale v boj za odličja in s sigurnimi udarci pisale zgodovino. Ocena: bravo babe. 

Domiter je tokrat bolj blestel v odbojki, ko sta z Jarotom ugnala Champa in Lucy "Blok" B. Ocena: sedi pet.

Turnir v gen-ken panu, kjer so se po dolgih bojih v predtekmovanju v polfinalu pomerili Davit in Jaro ter Bobl in Lars. V dvoboju med finalistoma Davitom in Larsom je slednji presenetil z zanimivo kombinacijo, ko je s kraljevo Shaktovskoyevo otvoritvijo trikrat zapored pokazal kamen, nato pa brez obotavljanja četrtič pokazal škarje in tako prevzel čast, slavo in bajna nagradna sredstva, katerih bojda do današnjega dne še ni izčrpal. Razen, če je šel s taksijem domov. Ocena: interesante.

Davit je z ustaljeno igro z lahkoto konkuriral veliko bolj razvpitim tenisačem in se uspel prebiti do četrtfinala ter presenetljivo izgubil v gen ken panu proti manj izkušenemu Larsu. Skupna ocena: srednja žalost.

Jakob, ki je okusil nočno plavanje v Savi. Skupna ocena: igrica je pravična.

Sicer pa je organizacija tako obsežnega turnirja znak. Znak pomladi! Prihaja svež veter, hawayee živi, prenovljena je stran, skrtačeni so ovčji kožuhi, in v kratkem dragi prijatelj, prijateljica ali zgolj nadpovprečno huda nimfomanka, v zahvalo za podporo, prejmeš vabilo na Hawayee oktobersko zabavo... Zato rezerviraj 13.10., ker 13.10. je novi 5.5. !!!

 

 

 

Slike pa upam, da bodo kmalu na strani.